Ki vagyok én?

Ki az a Zsuzsi?
Annyi mindenki lehettem volna és lehetnék is.
 Pedagógusból kerttervező leszek. Gondoltam egyet… és másnap egy kecskeméti kertészeti árudában találtam magam, ahol slagokat rángattam bokrokat metszettem és néha szaktanári figyelmeztetőt adtam a folyton „futó” növényeknek, hogy végre üljenek már le a helyükre. Szokták mondani, hogy a bátorság nem a félelem hiányát jelenti.  Én nagyon bátor voltam.
Aztán még bátrabb.
Kerttervezést kezdtem tanulni Budapesten Rácz Pétertől, aki nem csak a kulisszák mögé engedett betekinteni, de személyiségem és kerttervezői filozófiám meghatározó alakja lett. Ezúton is köszönöm Neki.

Kerttervező lettem.

Egy kerttervező, aki nem áll meg papírnál és ceruzánál. Folyton folyvást földet túrok és különböző kísérleteket végzek. Mi ebben a szépség számomra? Az idő megáll, a tér kinyílik, mint a virág. Zakatoló elmém, zajos gondolatai meghunyászkodva fújnak visszavonulót arra az időre, míg én kertelgetem a talpam alatt elterülő földet. Sokszor gondolkodtam felőle, hogy mi történhet ilyenkor körülöttem. Valószínűleg az alkotás öröme. Romantikus lényem nem engedi ennyivel beérni és máris kerti tündéreket látok vállamon hancúrozni, miközben az udvarunkon álló barackfa bölcsen mosolyog rám, ráncos szemeivel. Tudom mire gondoltok…Nem! Unikornisok, biztosan nincsenek a mi udvarunkban! Hiszen azok nem léteznek. Lehet, hogy tündérek sem… De hogy történik az biztos!

Szóval, akkor most ki vagyok én? Bárki is legyek, épp most történek, pont úgy ahogyan kell.

Ki vagyok én kerttervezőként?

„Zsuzsa által képviselt tervezési szemlélet a részletek iránt fogékony, a művészi de egyben fenntartható megoldások kedvelőinek szerez majd nagy örömet. Szerethető, néha játékos, testreszabott megoldásai és terei messze túl mutatnak a hétköznapi megoldásokon.”

Rácz Péter kerttervező – tanfolyamvezető

 Ide  kattintva, keress fel és ismerjük meg egymást!